Izjava bivšeg sportskog direktora Bayerna Hasana Salihamidžića ukazuje na njegovu razočaranost i teškoću prihvatanja činjenice da je dobio otkaz uprkos osvajanju još jedne titule prvaka s Bayernom.

Salihamidžić izražava svoju želju da nastavi s klubom i osvoji Ligu prvaka s ekipom koju smatra izuzetno dobrim, ističući karaktere igrača, mlade talente i kombinaciju mladosti i iskustva.

Unatoč svojim željama, Salihamidžić prihvaća odluku kluba i izražava svoje poštovanje prema njoj. On naglašava svoj ponos na igrače i zahvaljuje klubu na prekrasnom iskustvu i putovanju koje je imao tijekom svojih šest godina u Bayernu. S obzirom na to da je imao ugovor do 2026. godine, vjerojatno će dobiti odštetu nakon razrješenja.

“Naravno da sam želio nastaviti, bio sam odlučan ponovo osvojiti Ligu prvaka s ovom ekipom. Ovaj tim je stvarno dobar. Dobri su karakteri, dobri mladi igrači i dobra kombinacija mladosti i iskustva. Ali, naravno, prihvatam odluku kluba, klub je iznad svega i navijačima i svima želim jedinstvo i zajednički uspjeh”, rekao je Salihamidžić pa nastavio:

“Jako sam ponosan na ove igrače, stvarno to moram reći. Možda sam danas emotivan i moja situacija nije lagana, ali ipak želim svima mnogo sreće i uspjeha. Također bih se želio zahvaliti klubu na jednom prekrasnom iskustvo i putu, uvijek sam bio emotivan kada je Bayern u pitanju, imao sam teških situacija, ali stvarno i puno dobrih. Zato sam zahvalan na posljednjih šest godina.”

Tokom svoje karijere kao sportski direktor Bayerna od ljeta 2017. godine, Salihamidžić je ostvario značajne uspjehe, uključujući osvajanje šest titula prvaka Njemačke, dva Kupa Njemačke, Lige prvaka, UEFA Superkupa i FIFA Svjetskog klupskog prvenstva.