Thomas Tuchel danas je otkrio da je Hasan Salihamidžić, bivši sportski direktor Bayerna iz Minhena, znao da neće nastaviti s klubom čak i prije posljednje utakmice Bundeslige protiv Kelna.

“Danas smo imali posljednju priliku i konačan odgovor na sva pitanja s [Jamalom] Musialom. Prihvatit ćemo ga, ali to je bilo ludo, ludo popodne. Kada Leroy Sane nije uspio iskoristiti svoju šansu, pomislio sam da će ta utakmica sažeti cijelu fazu koju sam vodio ovdje, možda čak i cijelu sezonu. No, danas smo pokazali reakciju i Jamal je postigao gol. Nevjerojatno je”, rekao je Tuchel.

Tuchel je spomenuo da mora “procesuirati” odluku o rastanku s direktorom kluba Oliverom Kahnom i Hasanom Salihamidžićem. Unatoč osvajanju 11. uzastopnog naslova Bundeslige, klub je odlučio otpustiti taj dvojac koji je bio odgovoran za zamjenu Juliana Nagelsmanna s Thomasom Tuchelom kao trenerom u martu.

“Hasan i Oliver su me nazvali prije otprilike osam tjedana i uvjerili me da krenemo na ovo putovanje. Bili su ključni u pokretanju ovog puta i vjerovali su nam. Dakle, prvenstveno moram procesuirati ovo. Znam za jučerašnju odluku”, otkrio je.

“Dobijamo političke probleme umjesto da slavimo”, dodao je.

Jan-Christian Dreesen će zamijeniti Kahna, ali još uvijek nije poznato tko će naslijediti Salihamidžića.