Novi One UI 3.1 ne dolazi samo na Galaxy S21. Softver je kompatibilan sa Galaxyjem S20 i Noteom 20, kao i Galaxyjem Z Foldom 2 i Z Flipom

Samsung je tokom predstavljanja najnovijih uređaja iz linije Galaxy S21 spominjao i velik broj softverskih nadogradnji – tačnije, One UI 3.0. Nadogradnja je donijela puno novih značajki koje, prenosi Engadget, uskoro dolaze i na starije uređaje, uključujući Galaxy S20 i Note 20, kao i Galaxy Z Fold 2 i Galaxy Z Flip.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Nakon što ih korisnik nadogradi na One UI 3.1, stariji uređaji dobit će pet novih značajki.

Za početak, tu je Enhanced Single Take koji omogućava snimanje fotografija i videa odjednom. Tu je i Multi Mic Recording koji pruža mogućnost snimanja putem mikrofona na uređaju, kao i jednog vanjskog koji se na smartfon spaja putem veze Bluetooth. Aplikacija Gallery dobit će alat pod imenom Object Eraser koji pomoću umjetne inteligencije može brisati elemente iz slike – zamislite nešto slično Photoshopovom Content-Aware Fillu i bit ćete dovoljno blizu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sve što treba napraviti je izabrati predmet koji želite maknuti i softver će odraditi ostatak posla, premda rezultati mogu varirati zavisno o tome koliko je ‘uljez’ na slici jasno vidljiv.

Tu je također i Eye Comfort Shield, koji nadograđuje značajku koja je već bila dostupna na u One UI-ju 3.0 te koja smanjuje količinu izbačenog plavog svjetla. Adaptivna postavka zaslona podesit će boju prikaza uređaja zavisno o dobi dana, s time da korisnik može birati temperaturu boje i odrediti raspored. Konačno, tu je i Private Share koji omogućeva dodavanje ‘roka trajanja’ podacima koje šaljete drugima.

Nova nadogradnja na One UI 3.1 dolazi danas, a bit će prvo dostupna na izabranim tržištima.

Izvor: Fokus.ba