Adis Bećiragić, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, ima novi angažman. Nakon dvije sezone provedene na čelu kosovskog kluba Golden Eagles Yili, s kojim je osvojio naslov prvaka 2022. godine, Bećiragić je odlučio ostati na Kosovu.

Iako je njegova ekipa ove sezone zaustavljena u polufinalu play-offa od ekipe Peći, Bećiragić je prihvatio poziciju trenera Trepče, koja je ove sezone osvojila drugo mjesto u prvenstvu.

Pored angažmana u Trepči, Bećiragić će i dalje obavljati dužnost selektora Bosne i Hercegovine. On će voditi našu reprezentaciju na pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji će se održati od 12. do 20. kolovoza.

Naša reprezentacija će se natjecati u grupi B s ekipama Mađarske, Portugala i Poljske, a domaćin turnira bit će Poljska.

Prve dvije ekipe iz naše grupe će se plasirati u polufinale, gdje će se sastati s dvije najbolje ekipe iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). Pobjednik turnira će dobiti priliku sudjelovati u kvalifikacijama za Olimpijske igre.