Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je na Bilinom polju u Zenici dočekala selekciju Islanda u okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Zmajevi su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 3-0.

Nakon meča na press-konferenciji nakon utakmice obratio se selektor Islanda Arnar Vidarsson.

– Moram reći da je uvijek veliko razočarenje izgubiti ovakvu utakmicu. Došli smo ovdje sa željom da postignemo dobar rezultat. Naravno da je uvijek dobro bolje početi snažno, sa dobrim rezultatom, ali ovaj put to nismo uspjeli jer je protivnik bio jači. Ali ovo nije kraj. Ima deset utakmica u kvalifikacijama, vjerujemo, uvijek nastojimo naučiti iz grešaka. Jesmo razočarani, ali ne odustajemo – započeo je Vidarsson.

– Nije me iznenadila Bosna i Hercegovina, pratili smo njihovu igru. Znali smo da imate snažan tim, znali smo da ste osvojili Ligu nacija, to se ne može postići samo sa srećom. Imali ste kvalitet, definitivno. Znali smo koja je vaša snaga. Nismo iznenađeni, jedino smo razočarani u nas. Nikad ne komentiram pojedince – nastavio je selektor Islanda.

– Nije nas poremetilo to što Edin Džeko nije igrao, jer se mi uvijek pripremamo kao da igramo protiv vašeg najboljeg tima. Pripremali smo se za snažnog protivnika. Kada se pripremamo, oslanjamo se na naše kvalitete. Nismo uspjeli provesti naš plan igre i to je ono što nas je dovelo u ovu poziciju – izjavio je Vidarsson.