Talentovani osamnaestogodišnji Dževad Hamzić potpisao je vrlo važan ugovor, koji će predstavljati prekretnicu u daljem sportskom, ali i obrazovnom razvoju.

Dževad Hamzić potpisao je ugovor za ekipu Lindenwood University iz Bellevile Illinoisa, koji mu garantuje 150.000 dolara za vrijeme petogodišnjeg školovanja. Dolazi kao veliko pojačanje u prvi tim.

Dževad Hamzić svestran je fudbaler, a može pokrivati više pozicija na terenu. Međutim, najbolje se snalazi kao štoper ili zadnji vezni. Hamzić je, prije potpisa ugovora za novu ekipu, bio na pripremama U19 reprezentacije BiH, koja se u Zenici priprema za Elitni krug koji se igrao u Francuskoj.

Bio je među kandidatima, ali zbog obaveza, morao se vratiti u Ameriku.

Dževad Hamzić je bio voljan razgovarati za naš portal, a otkrio nam je kako je došlo do nove sredine i sjajnog ugovora, kakvi su uslovi, koliko ga već prate. Otkrio je koliko njegovi roditelji znače u svemu ovome, te da mu je, naravno, san zaigrati za A tim bh. reprezentacije jednog dana.

“Skauti Lindenwooda su me pratili duže vrijeme. Posljednje tri godine me prate i u meni su vidjeli fudbalera koji bi se dobro uklopio u njihovu igru. Naravno da sam 100% zadovoljan onim što nude.”, istakao je Hamzić za SOP.BA, te nastavio:

“Bilo je više ponuda, ali sam odlučio da potpišem za Lindenwood University. Nude mi petogodišnje školovanje, što mi izuzetno odgovara.”

Pitali smo Hamzića kakav je osjećaj biti među bh. reprezentativcima, među svojim zemljacima.

“Prezadovoljan sam radom reprezentacije. Prelijepo je raditi sa momcima i presretan sam što sam prisustvovao i bio u kampu. Na selektoru je svakako da odluči hoću li ponovo biti pozvan. Svakom igraču je san igrati za reprezentaciju BiH”, ističe Hamzić, koji se potom osvrnuo na evropske klubove i općenito evropsku sredinu što se tiče fudbala.

“Svakako da mi je želja jednog dana da zaigram u Evropi, tako bih bio i bliže reprezentaciji svakako. Nadam se da ću jednog dana zaigrati za neki evropski klub.”, završio je Hamzić.

Razgovarao: Edo Ridžal