Izgleda da je došlo do preokreta na relaciji Neymar – PSG. Brazilac je sada mnogo zadovoljniji i atmosferom u timu, i rezultatima, on vjeruje da “Sveci” ove sezone mogu i do titule šampiona Evrope.

Evo, o čemu se radi.

Naime, Pini Zahavi koga je angažovao kao ispomoć ocu nije uspio da izdejstvuje transfer u Barselonu, ali mu je savjetovao da razmisli.

Ima još dvije godine ugovora, morao bi da se odrekne velikog dijela novca kako bi ponovo igrao na “Kamp Nou”, a PSG mu nudi i povišicu, on i Mbape bi bili plaćeno kao Mesi. Nejmar je ove sezone u šampionatu dao 11 golova u 12 mečeva i imao pet asistencija u šampionatu.

Kasnio je na pripreme, dočekan prezirom navijača jer je želio da ode, ali sve se smirilo. Uz to, Nejmar je u odličnim odnosima sa Mbapeom, ali i Ikardijem, dok je njegov “neprijatelj” Kavani marginalizovan.

Recimo i to da bi ostanak Nejmara i odlazak Tuhela dodatno ubijedio Mbapea da i sam potpiše novi ugovor. PSG najavljuje nova pojačanja, žele da ojačaju odbranu, ali i da prije kraja sezone završe posao sa Nejmarom i Mbapeom oko novih ugovora. To bi Leonardu omogućilo da mirnije planira stvari tokom ljeta.

Recimo i da je Nejmar na osam utakmica u nizu dao gol, ako pogodi protiv Lorijena u kupon će srušiti rekord Karlosa Bjankija koji je Mbape stigao prošle nedjelje. Ali, Mbape nije dao fok protiv Monaka, bivšeg kluba, pa sada Nejmar ima šansu da ostane sam na prvom mjestu vječne liste.

Dodajmo na kraju da i Barselona nema novca za Nejmara, ako PSG bude ostao pri cijeni od oko 180 miliona evra, okrenuli su se Lautaru Martinezu, a priča se da bi mogli da napadnu Kuna Aguera, kako bi omogućili Mesiju da igra sa najboljim drugom.

U svakom slučaju “Nej” je mnogo dalje od povratka na “Kamp Nou” nego što je to bio slučaj ljetos.

Loading..