Fudbalski šampion Kine Jiangsu saopštio je danas da odmah prestaje sa radom, samo tri meseca pošto je osvojio svoju prvu titulu u Super ligi.

Klub iz Nanjinga izrazio je nadu da će u najkraćem roku pronaći novog sponzora, pošto se kompanija Suning, koja je i većinski vlasnik italijanskog Intera, povukla.

“Iako se nerado rastajemo od igrača koji su nam donijeli najveće počasti i navijača koji su podržavali klub, sa žaljenjem moramo da objavimo da fudbalski klub Jiangsu prestaje da radi u svim kategorijama”, navodi se u saopštenju.

Kompanija Suning je pokušala da proda Jiangsu, čiji se dugovi procenjuju na oko 90 miliona dolara.

Svjetski mediji nedavno su prenjeli da Suning, koji je 2016. godine kupio većinski dio dionica Intera, pokušava da proda i taj italijanski klub.

U Kini vlada zabrinutost da bi osim Jiangsu i Tjencin Tajgers mogao da prestane sa radom, pošto je Fudbalski savez Kine prošle godine odlučio da klubovi u svojim imenima ne smiju da nose ime korporacija. Prošle godine Tjancin Tjanhaj je bankrotirao.

U poslednjoj deceniji kineska liga je postala jedna od liga koja je najviše trošila na dovođenje igrača i trenera, nakon što su u njoj radili, izmedju ostalih, Marčelo Lipi, Luis Felipe Skolari, kao i fudbaleri Hulk, Oskar i Paulinjo.