Veliki problemi zadesili su fudbalsku reprezentaciju Gabona uoči drugog kola grupne faze Afričkog kupa nacija, koji Gabon upravo igra protiv Gane. Tri zvijezde ove selekcije imaju problema sa radom srca, a riječ je o Pierre-Emerick Aubameyangu, Axelu Meyeu i Mariju Lemini.

Tako je selekcija Gabona znatno oštećena u susretu protiv Gane bez dvije najveće zvijezde, Aubameyanga i Lemine, ali i Axela Meyea. Svi oni imaju problem s radom srca nakon što su se oporavili od koronavirusa.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Jučer je na konferenciji za medije saopšteno da su Aubameyang i Lemina negativni na koronavirus i spremni za nastup, ali prije susreta sa Ganom Fudbalski savez Gabona oglasio se i objavio šokantnu vijest.

“Prema ljekarskoj komisiji CAF-a igrači Pierre-Emerick Aubameyang, Axel Meye i Mario Lemina, koji su tek preboljeli koronavirus, ne mogu nastupiti protiv Gane zbog srčanih problema. CAF nije želio rizikovati”, saopšteno je iz Nogometnog saveza Gabona.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Podsjetimo, danas se sličan slučaj dogodio i Alphonsu Daviesu. Mladi nogometaš Bayerna ima lakšu upalu srčanog mišića nakon što je prebolovao koronavirus.