Veznjak Manchester Cityja David Silva oprostio od igranja za španjolsku nogometnu reprezentaciju. Prije samo dva dana isto je učinio Gerrard Pique, a prije mjesec dana oprostio se i Andres Iniesta.

David Silva s reprezentacijom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2010. godine i dva naslova Europskog prvenstva 2008. i 2012. godine. Odigrao je 125 utakmica za Španjolsku, nakon što je debitirao 2006. godine.

U oproštajnom pismu rekao je da je vrlo ponosan svojim postignućima u reprezentaciji, te da je odluka o odlasku u reprezentativnu mirovinu bila jedna od najtežih u njegovoj karijeri.

“Živio sam i sanjao s momčadi koja će se zauvijek pamtiti”, započeo je 32-godišnjak.

“Proveo sam dane i tjedne razmišljajući o povlačenju. Reprezentacija mi je dala sve i pomogla mi da se razvijem kao igrač i kao osoba.”

“Odlazim ponosan i sretan. Danas završava vrijeme ispunjeno emocijama i lijepim sjećanjima, poput onog na Luisa Aragonesa, maestra koji nikada neće biti zaboravljen.”

Legendarni Aragones je vodio Španjolsku do prvog velikog trofeja nakon 44 godine čekanja, osvojivši Europsko prvenstvo 2008. godine. Preminuo je prije četiri godine u 75. godini života.

U subotu je Barcelonin 31-godišnji Gerard Pique potvrdio odlazak iz reprezentacije, a netom nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji povukao se i Andres Iniesta.