Španski El Chiringuito piše da Sergio Ramos sigurno napušta Real Madrid na kraju sezone i to besplatno po isteku ugovora krajem juna.

Dobro obaviješten izvor spomenute TV kuće tvrdi kako je nepovratno puklo između kluba i kapitena. Informacija je puštena u eter oko dva sata poslije ponoći s nedjelje na ponedjeljak.

Real sa svojim kapitenom pregovara mjesecima i te dvije strane su nikad dalje od dogovora. Real igračima starijima od 30 godina ne nudi ugovore na duže od godinu dana i tu politiku nije želio promijeniti čak ni za Ramosa. Kapitenu je ponuđen ugovor na još godinu dana uz 10.8 miliona eura plate, odnosno deset posto manje nego što sad ima, zbog mjera štednje.

No Ramos je insistirao na dvogodišnjem ugovoru i 12 miliona eura godišnje plate, što Real nije želio ponuditi. Pregovori su uglavnom išli preko menadžera, ali je Perez krajem prošle godine zatražio od Ramosa da se lično sastanu i pokušaju se dogovoriti. Međutim, ni taj sastanak nije dobro prošao.

Ramos bi tako mogao otići iz Reala nakon 16 uspješnih godina. Za njega su zainteresovani gotovo svi evropski velikani. PSG, Manchester City, Manchester United i Liverpool rado bi ga vidjeli u svojim redovima.