Nogometna reprezentacija Irana sinoć je u odlučujućoj utakmici poražena od SAD-a te je posljedično ispala sa Svjetskog prvenstva u Katru. Irancima je za prolazak dalje bio dovoljan i remi, međutim poraz golom Christiana Pulisica značio je odlazak kući.

Nažalost, iz Irana danas stižu stravične vijesti, tamošnji mediji pišu kako je Mehran Sammak ubijen na sjeveru zemlje jer je slavio pobjedu SAD-a protiv Irana. Poslije utakmice vozio se svojim automobilom i glasno slavio ispadanje svoje zemlje, to su primijetile snage sigurnosti iranskog islamskog režima koje su ga likvidirale hicem u glavu.

Sve objavio njemački advokat

Sve je objavio njemački advokat, Niema Movassat, na svom službenom Twitteru.

“Mehran Sammak je imao samo 27 godina. Sljedbenici režima pucali su mu u glavu u Anzali, u sjevernom Iranu jer je slavio ispadanje Irana sa Svjetskog prvenstva tako što je puštao glazbu iz svog automobila”, objavio je.

Iranske vlasti ovih dana imaju velikih problema s protestima koje podržava gotovo cijela zemaljska kugla, a situacija u zemlji ostavila je traga i na odnosu prema nacionalnoj momčadi. Mnogi bivši legendarni igrači Irana stoje na strani prosvjednika, a na njihovoj su strani bili i reprezentativci SAD-a koji su uoči utakmice na društvenim mrežama objavili krivu iransku zastavu.

Gol.hr