Pošto je upozorio da se mora voditi računa o karakteru igrača, Norvežanin izdiktirao listu, ovo su planovi Junajteda sa kojima se složio i Ed Vudvard, ali i bord direktora.

Kako smo i rekli, Ole Gunar Solksjer planira pojačanja za ljeto, ako ostane na klupi, što je izgleda već odlučeno, i pored gotovo izvjesne eliminacije od PSŽ.

Norvežanin je već upozorio klub da ne treba gledati u superzvijezde već fudbalere koji bi se uklopili u tim, odnosno da se mora uzeti u obzir njihova sposobnost da se prilagode.

Solskjer, kao i Murinjo, vjeruje da je odbrana ključ, smatra da bi Kalidu Kulibali bio najveće pojačanje, da bi mogao da čitavu priču u “Đavolima” usmjeri u onom smjeru u kome je to učinio Van Dajk sa Liverpulom.

Ako ipak Napoli bude tražio 120 miliona, alternative su naš Bleki Milenković ili Lukas Ernandez iz Reala koji ima klauzulu od 60 miliona.

To je pozicija na kojoj će se Junajted pojačati, a druga je spoljni igrač, i dalje vjeruju da će ubijediti Juventus da im proda Daglasa Koštu za 60 miliona, odnosno da će italijanski šampion pristati, ako Džejms Rodrigez stigne u Torino.

Bilo kako bilo, neće biti nagomilavanja igrača, Solskjer smatra da su tek dvojica ili eventualno trojica potrebna timu, koji bi mogao sljedeće godine, sa čvršom odbranom da izgleda mnogo bolje…

sop