Vjerujemo kako ste se i sami već uvjerili kako crveni luk postavljen uz uzglavlje kreveta na kojem spavate u trenu smiruje kašalj, ali da li ste znali da ovaj zdravi plod jednako može biti učinkovit ukoliko ga prislonite uz stopalo i preko navučete čarapu?

Zaista nema sumnje kako su stopala vjerovatno jedan od najzanemarenijih dijelova tijela, a to nije dobro jer upravo u stopalima nalaze se živčani završeci povezani sa brojnim organima u našem tijelu.

Baš zbog tog razloga mnogi se ljudi zaklinju u refleksologiju, oblik masaže koji se primjenjuje na stopalima i dlanovima, a zahvaljujući kojoj se tijelo oslobađa napetosti, čak i nekih zdravstvenih poteškoća.

Ovi sastojci luka posjeduju mnogo bolji učinak na brojne organe u tijelu pravo zbog tih završetaka koji su smješteni u našim stopalima.

Od davnina su poznata u narodu svojstva luka zbog čega su ga naši preci redovno koristili u liječenju mnogobrojnih problema i oboljenja.

Nauka je došla do saznanja kako je luk vrlo efikasan u borbi protiv upalnih procesa u organizmu, pa i suzbijanju stanja koji dovode do oksidativnog stresa.

sop

Loading..