I recite, gdje ovo vodi? Uvijek isto, nevino, pošteno i nedužno dijete pogine, student/ica na pravdi Boga izgubi život zbog nekog manijaka koji “stisne gas” i pravi se važan po gradu. 

Recite vi meni, gdje sve ovo vodi? Da li se ovome može stati u kraj? Zašto omladina gine, porodice i prijatelji pate i tuguju, sve zbog manijaka koji  provode svoje neiživljene prohtjeve jureći po ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine…

Može li se nešto poduzeti, osim, očigledno uzaludnih stalnih protesta koji se odvijaju nakon nesreće – i uvijek isto! Ne poduzima se ništa, obični građani žele nešto promijeniti, ali jednostavno ne mogu, jer nisu nadležni. A ko može? Zašto se ovo svakodnevno dešava, zašto su dvije djevojke sinoć poginule na pravdi Boga zbog kretena koji se ne zna kontrolisati? Zar ima adekvatne kazne za ono što je uradio sinoć? Naravno da nema i neće je biti. Dva nevina bića se nažalost ne mogu vratiti.

Posebno me dirnula tužna sudbina porodice djevojke Selme koja je sinoć izgubila život kod Zemaljskog muzeja u Sarajevu, nakon što je nju i još jednu studenticu Filozofskog fakulteta u Sarajevu, inače iz Bosanske Krupe, usmrtio Sanjin Sefić, koji se potom udaljio i pobjegao sa mjesta nesreće.

A kako da me ne pogodi priča u koju je teško povjerovati koliko je zapravo tužna. Porodica Agić je izgubila još jedno dijete još prije rata, također u saobraćajnoj nesreći na sličan način. Djevojka Selma je ostala bez brata, a sada su njeni roditelji ostali bez njih oboje. Kako da čovjek ostane ravnodušan na takvu priču.

Ne, ne možete ni zamisliti kako se osjećaju Selmini roditelji u ovom trenutku i kako će se osjećati u svakom trenutku do kraja svog života. Sve, prvenstveno, zbog nadležnih organa, koji ne rade svoj posao, a onda i zbog ovakvih manijaka, koji ne razmišljaju svojom glavom i koji uopšte ne gledaju kakve posljedice mogu izazvati jureći automobilima po glavnim ulicama grada.

Ne može čovjek ostati ravnodušan na činjenicu da je Selma bila izuzetno lijepa, talentovana i školovana djevojka, o sebi pri sebi, što se u narodu kaže – djevojka na svom mjestu. Došla je u glavni grad naše države da studira, roditelji su je poslali da završi fakultet, kako bi mogla sebe obezbijediti u daljem životu. A onda ovako izgubi život.

Građani, izađite na proteste, svim silama treba iskorijeniti ovakve manijake, treba sve poduzeti, bar što je u moći običnih građana, da se mladi životi ne gube…

Status mlade Selme sa njenog profila društvene mreže posebno me pogodio, zaista na kraju ne znam kako bih završio tekst. Želim njenim roditeljima sabura, a njenom ubici ono što zaslužuje, ako se uopšte adekvatno može kazniti…

ag

Izvor: Sop.ba / Edo Ridžal