Večeras se od 20,30 sati u dvorani “Mejdan” u Tuzli igra susret petog kola grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (igra se 2019. godine u Kini) između Bosne i Heregovine i Francuske.

Nakon četiri odigrana kola, Francuzi su prvi u našoj grupi sa maksimalnih osam bodova i već su izborili plasman u treću, posljednju rundu.

Izabranci Duška Vujoševića imaju dvije pobjede i dva poraza, a večeras će imati gotovo nemoguć zadatak da dođu do trijumfa protiv favorizirane Francuske.

Naša selekcija večeras će igrati bez Jusufa Nurkića, Džanana Muse, Nemanje Gordića, Andrije Stipanovića, Nedima Buze, Emira Sulejmanovića, Miralema Halilovića..

“Francuska ima 63 miliona stanovnika, budžet reprezentacije je 36 miliona eura, imaju 681.000 registrovanih igrača po čemu su prvi u Evropi. Mi kad skupimo za reprezentaciju 10.000 maraka govorimo o velikom uspjehu. U Savezu ništa nije riješeno, kao ni u državi. Rotacije u Predsjedništvu su dovele i do sloma Jugoslavije. Sve što navodim nije albi za eventualni neuspjeh, ali treba da se zna”, kazao je Vujošević uoči utakmice sa Francuskom.

S druge strane, Francuzi dolaze u najjačem sastavu predvođeni NBA zvijezdama i apsolutni su favorit večeras u Tuzli.

Duel BiH – Francuska igra se od 20,30 sati uz direktan TV prijenos na Sportklub1.

bih.ba