Krovna kuća bh. fudbala izdala je važno obavještenje svim navijačima koji namjeravaju sa tribina stadiona Grbavica gledati susret Bosna i Hercegovina – Sjeverna Irska.

“Obavještavamo gledaoce koji će prisustvovati utakmici Bosna i Hercegovina-Sjeverna Irska, a koja će biti odigrana na stadionu „Grbavica“ u ponedjeljak, 15.10.2018. godine, da će u skladu sa rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, doći do privremene obustave saobraćaja na lokalitetu stadiona na dan odigravanja utakmice.

Navedena obustava se odnosi na Zvorničku ulicu, u dijelu od raskrsnice sa ulicama Put Mladih Muslimana-Azize Šaćirbegović do raskrsnice sa ulicom Hamdije Čemerlića, te na ulicu Topal Osman Paše na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kemala Kapetanovića do raskrsnice sa ulicom Zvornička u periodu od 14.00 do 21.00 sati istog dana.

Parking prostor za VIP goste u ulici Zvornička biće omogućen samo osobama koje su uz pozivnice za ovu utakmicu dobili i službenu parking kartu/propusnicu.

Iz bezbjedonosnih razloga neće biti dozvoljeno unošenje na stadion predmeta kao što su: ruksaci, torbice, veće ručne torbe, kišobrani, niti bilo koji tvrdi predmet. Takođe, neće biti dozvoljeno unošenje transparenata, banera i sličnih pisanih materijala. Zabranjeno je unošenje hrane i pića na stadion”, navodi se u saopštenju NFSBiH.

Sportske