Britanski bokser Anthony Joshua osvojio je naslov svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po verzijama IBF, IBO i WBA nakon što je u Londonu, pred 90.000 gledalaca na stadionu Wembley, prekidom u 11. rundi pobijedio Ukrajinca Vladimira Klička.

Antologijski meč su odmah nakon završetka komentirala i dva velika hrvatska bokserska imena, Stjepan Božić i Filip Hrgović.

Obojica  smatraju kako sudija nije smio prekinuti borbu u 11. rundi.

Naime, Joshua je na početku 11. runde osjetio svoju priliku, žestoko je napao Klička i srušio ga na pod, ali prvak se nije predavao. Ustao je, držao se na nogama još pola minute, ali je onda opet srušen jakim aperkatom nakon serije udaraca. Uslijedilo je novo brojanje, sudija je Kličku dopustio  još jedan povratak u meč, a kada je 50-ak sekundi prije kraja Britanac stisnuo Ukrajinca uz konopce, sudija je uletio i prekinuo meč, prenosi Avaz.

Neki će reći – prerano.

– Ma to je velika greška sudije! Kličko se u tim trenucima brani  svim silama, borio se do zadnjeg atoma snage da ostane u meču, nije srušen i sudija tu nikako nije smio prekinuti meč, tim više što je to kraj 11. runde. S obzirom na cijeli meč, bilo bi pošteno da je Kličko dobio priliku u toj zadnjoj rundi, zaslužio ju je i zato je ovo velika greška sudije – rekao je Božić za Sportske novosti i zaključio:

S njim se složio i Filip Hrgović.

– Slažem se, baš zbog toga što se Kličko dizao toliko puta i vraćao u meč, sudija je trebao pustiti borbu do kraja. Ali ovo sve skupa je fenomenalno za boks, pokazali su i jedan i drugi veliko boksersko znanje. Joshua je jedna nova, bolja verzija Klička. Slažem se da je Kličko moralni pobjednik. Možda smo  malo previše naklonjeni Kličku, znate,  dugo, dugo nije bilo takvog boksera kao što je Joshua… – zaključio je Hrgović. Pogledajte u video prilogu još jednom kako je Joshua savladao Klička