Studentice Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Elma Kero, Amela Delalić, Ajla Gagula, Amila Zatega, Elmedina Beha i Belma Zagorčić uz mentorstvo prof.dr. Veldina Ovčine, 12.6.2019. godine predstavile su svoju marketing ideju na projektu „Splavarenje na Jablaničkom jezeru“ na kojem su vrijedno radile.

Uz podršku mnogih poznatih ličnosti studentice su pokazale i ljepote Jablaničkog jezera te način na koji bi se iste mogle iskoristiti kroz splavarenje kao jedan od najrasprostranjenijih načina zabave i opuštanja s obzirom da je Hercegovina svake godine sve posjećenija od strane turista mnogih zemalja.

Primarni ciljevi ovog njihovog projekta, između ostalog, bio je da povećaju zadovoljsvo kupaca, istraže najbolje načine promocije i reklame. Kroz svoj rad dokazale su svoju glavnu hipotezu gdje su smatrale da je loše upravljanje upravo marketingom i reklamom rezultovalo smanjenju posjete na Jablaničkom jezeru.

Cijene su prilagodile domaćem stanovništu i turistima i na taj način dokazale da se ljepote Hercegovine mogu na perspektivan način pokazati i ponuditi samo ukoliko je marketing upotrijebljen na pravi način.

Osim podrške profesora, studentice su dobile i gromoglasan aplauz svih prisutnih koji su pokazali da im se zaista projekat svidio te da će ova ideja sigurno imati svijetlu budućnost.