Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta Džamal Bijedić u Mostaru su prošle srijede predstavili svoje marketing planove na kojima su radili protekli semestar.

Izrada marketing plana bio je samo jedan od zadataka kojeg su studenti izvršili u ljetnom semestru iz predmeta marketing. Studentice su pod mentorstvom doc.dr. Veldina Ovčine kreirale plan za još uvijek neformirano uslužno poduzeće koje su nazvale Wedding decor DREAM.

Djevojke su odlučile da svoj talent iz oblasti marketinga i izrade unikatnih dekorativnih radova sjedine. Na osnovu komentara njihovog mentora doc. dr.Veldina Ovčine, zaključak je da su prezentaciju svog marketing plana više nego uspješno uradile. ”Ovako to pravi marketari rade”, rekao je prof. Ovčina.

Izlaganjem svojih unikatnih dekorativnih radova i uređenjem prostorije u kojoj se održalo prezentiranje marketing planova zadobile su pažnju svih prisutnih.

Podsjećamo, Ekonomski fakultet u Mostaru iz godine u godinu podržava i motiviše studente da se odvaže i hrabro zakorače u svijet preduzetništva i marketinga.