Grupa studenata Ekonomskog fakulteta u Mostaru koju čine Elma Kero, Amela Delalić, Amila Zatega, Ajla Gagula, Elmedina Beha i Belma Zagorčić, uz mentorstvom prof. dr. Veldina Ovčine 12.6.2019.g. predstavile su svoj projekat, gdje su svakodnevno radile na realizaciji marketing projekta za turističku agenciju “splavarenje na Jablaničkom jezeru”.

Kako sami ističu ovo je za njih novo, ali itekako korisno iskustvo. Cilj njihovog projekta, te sami izbor teme u oblasti turizma jeste pokazati kakvim prirodnim ljepotama raspolaže naša domovina te i sam grad Jablanica u kojem se i nalazi sjediste ove turističke agencije.

“Splavarenje na Jablaničkom jezeru”, je agencija koja nudi sve aktivnosti vezane za turizam ( splavarenje, rafting, obilazak Titovog bunkera …). Također jedan od ciljeva ovih studenata je promocija grada Jablanice koji je poznat po svojim ljepotama, te pokazati kao mjesto koje nudi izvanredne aktivnosti upravo poput onih koje nudi agencija splavarenje na Jablaničkom jezeru, koja u isto vrijeme pruza i odmor koji je ustvari potreban svima.

Jedan od ciljeva ovih studenata je promocija grada Jablanice. Studenti ističu kako žele pokazati koliko ustvari BiH ima prirodnih ljepota. Ono što svakako ističu jeste podrška mnogih poznatih osoba koju su imali tijekom priprema za natjecanje.