Hrvatska reprezentacija odradila je posljednji trening prije najteže utakmice na SP-u do sada, četvrtfinala protiv domaćina Rusije.

Zlatko Dalić na posljednjoj press-konferenciji u Sočiju, pod naletom emocija, kazao je da očekuje najbolju predstavu Hrvatske na turniru, a posebno želi vidjeti bolji napadački učinak. Naredio je totalni napad na Ruse i svjesno stavio pritisak na svoje napadače. Isto je Mariju Mandžukiću napravio prije Danske. Mandžo će zabiti, i Mandžo je zabio.

“Očekujem bolji napad nego u prijašnjim utakmicama. Ovo je najveća utakmica i tako ćemo se postaviti”, rekao je Dalić pred brojnim novinarima.

Utakmicu u Sočiju za Hrvatsku započet će sastav koji je krenuo protiv Argentine i Danske. Kao i obično, važnije je tko će je završiti.

Zbog obilne kiše u Sočiju, FIFA je promijenila lokaciju treninga, pa je hrvatska reprezentacija umjesto na stadionu Adler, zadnji trening odradila na Park Areni u sklopu Olimpijskog parka. Rusi su također trenirali na istom terenu, ali u ranijem terminu.

Travnjak stadiona Fišt čuva se za subotnji ogled, na njemju se ne trenira.

Nekoliko sati prije početka treninga nad Soči se srušilo nevrijeme i obilna kiša.

Svi igrači su bili na raspolaganju selektoru Zlatku Daliću i ukoliko neće biti nekih nepredviđenih situacija ‘Vatreni’ će u subotu protiv Rusije nastupiti u istom sastavu koji je započeo susrete protiv Argentine i Danske.

Dakle, Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Rakitić, Brozović – Rebić, Modrić, Perišić – Mandžukić.

Sop