Prema informacijama koje prenosi portal 24sata, Hajduk je navodno u tajnosti dogovorio dolazak Manuela Neuera iz Bayerna. Legendarni njemački golman, čiji ugovor ističe sljedećeg ljeta, mogao bi postati stalni član hrvatskog kluba.

Neuer je proveo veći dio karijere u Bayernu, ali odnos s klubom se pogoršao nakon što je slomio nogu prilikom skijanja. Bavarski klub nije bio zadovoljan njegovim odlaskom na skijanje nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, a otkaz njegovom dugogodišnjem prijatelju i hrvatskom treneru golmana, Toniju Tapaloviću, dodatno je narušio njihov odnos.

Neuer već redovito posjećuje Dalmaciju, gdje provodi ljetne praznike. Prošle godine je čak biciklom stigao u Hrvatsku i bio darežljiv prema lokalnom stanovništvu. Tijekom jednog izleta u Dubrovniku dobio je i golmanski dres Hajduka te mu je domaćin pozvao da dođe u taj klub, što je on navodno obećao.

Nijemci nisu posebno oduševljeni Neurom, a njegove objave o ljepotama Hrvatske na Instagramu nisu prošle nezapaženo u njemačkim medijima.

Ipak, treba biti oprezan s ovom viješću. Hajduk već ima tri izvrsna golmana, uključujući kapetana momčadi Lovru Kalinića koji se vraća sljedeće sezone, kao i Ivana Lučića, golmana iz Bayernove škole koji je oduševio u Hajduku ove sezone. Također, na klupi su Sentić i mladi junior Buljan. Ako bi Neuer zaista došao, ne bi sjedio na klupi, a to bi značilo da Kalinić mora preuzeti rezervnu ulogu.