Veliki peh za četu velikog Jurgena Kloppa – U moru dobrih, našla se i jedna užasna vijest za neustrašive “Redse”!

Stigao je minulog ljeta Alex Oxlade-Chamberlain na “Anfield” iz Arsenala za cifru od oko 40 miliona evra.

Trebalo mu je par mjeseci da se adaptira na novu sredinu, a onda je postao vrlo važan šraf u Kloppovij mašineriji. Ipak, 25. aprila je tokom utakmice protiv Rome u polufinalu Lige Prvaka, doživio tešku povredu.

Ova povreda ga je sprečila da sa “Gordim Albionom” putuje u Rusiju na Mundijal. Sada, kada su navijači Liverpoola oduševljeni najnovijim dešavanjima na transfer pijaci, stigle su i jako loše vijesti vezane za povredu popularnog “Oxa”.

Naime, bivši fudbaler Arsenala zbog pomenute povrede koljena neće moći da nastupi čitave naredne sezone! To je potvrdio i trener Liverpoola Jurgen Klopp na poslijednjoj press konferenciji na kojoj se obratio navijačima.

“Mislim da je sada pravo vrijeme da kažemo ljudima da će se Ox naredne sezone posvetiti oporavku i rehabilitaciji”, izjavio je Nijemac. Ovo je i više nego veliki udarac za “Redse” koji su i ovako odlaskom Cana oslabljeni.

Ali na svu sreću pametnim poslovanjem na transfer tržištu praktično je već angažovana zamena za Alexa Oxlade-Chamberlaina, stigli u centrali vezisti Naby Keita i Fabino koji bi trebali da pojačaju finalistu lige prvaka! Izuzetno je ovo tužna vijest za Oxa i navijače, jer mnogi igrači su doživjeli sličnu povredu ali jedan od rijetkih koji se vratio na vrhunski nivo je bio popularni RONALDO!

sop