Prema turskim medijima, transfer Dominika Livakovića iz Dinama u Fenerbahče već neko vrijeme dominira naslovima. Iako Dinamo sugerira da klubovi nisu blizu dogovora, turski izvori tvrde da će sve uskoro biti završeno.

Tursko izdanje CNN-a je nedavno prenijelo izjavu predsjednika kluba, Alija Koça. Navodno je na jednoj večeri bliskim osobama izjavio sljedeće: “Dogovorili smo se s Livakovićem i trenutno nema problema. Međutim, ako dođe do problema, otići ću po Szczesnyja iz Juventusa. Sigurno ćemo dovesti vrlo dobrog vratara.”

Prema informacijama objavljenim danas u Yenicag-u, Fenerbahče je pronašao novac za dovođenje Livakovića. Klub je produžio ugovor s trenutnim golmanom Altayom Bayindirjom i uključio klauzulu o odštetnom iznosu od 17 milijuna eura. No, već sada ga mogu prodati za 10 milijuna eura jer postoji interes nekoliko klubova.

Prema tvrdnjama turskih medija, Fenerbahče će pristati na ponudu od 10 milijuna eura za Bayindira i odmah uplatiti taj novac Dinamu za Livakovića. To je iznos koji je naveden u odštetnoj klauzuli u ugovoru između Dinama i Livakovića. Do sada je Fenerbahče najviše ponudio šest milijuna eura, ali hrvatski prvak nije prihvatio tu ponudu.

Livaković igraa za Dinamo od 2015. godine, a njegov ugovor ističe na kraju sljedeće sezone.