Marketing

Medicinske sestre i tehničari smješteni su u kućnu izolaciju, a doktori su smješteni u izolaciju u Studentskom centru Zenica.

Nakon posljednjih događaja u Kantonalnoj bolnici Zenica, 45 osoba iz bolnice je smješteno u izolaciju. Kako je jutros kazao Rasim Skomorac, direktor zeničke bolnice, slučaj pacijenta koji je bio pozitivan na koronavirus, a koji je bio prethodnih dana smješten u ovoj ustanovi, prouzrokovao je brojne probleme.

Medicinske sestre i tehničari smješteni su u kućnu izolaciju, a doktori su smješteni u izolaciju u Studentskom centru Zenica. Ministar zdravstva ZDK Adnan Jupić danas je kazao da svako onaj ko je imao simptome u ZDK je testiran.

Marketing

– Ovo je drugi stepen ozbiljnosti od koronavirusa i u budućem periodu bit će više testiranja. Niko neće biti testiran iz straha i trebamo imati povjerenja u struku. Zdravstveni sistem je stabilan, napravljena je konsolidacija. Uspjeli smo napraviti premosnice. Neće biti manjka ljekara, na sve smo spremni odgovoriti – kazao je ministar Jupić.

Direktor bolnice Skomorac dodao je da su nakon saznanja o pacijentu pozitivnom na koronavirus poduzete sve mjere.

– Unutar Internog odjela smo izolirali i pacijente i bit će praćeni. Bit će testirani kako struka bude nalagala. Unutar samog Internog odjela zbog “ispadanja” doktora i sestara iz pogona smo napravili preraspodjelu rada. Sve smo poduzeli na vrijeme – kazao je direktor.