MATTHIAS JOLLENBECK u 65. minuti prekinuo je prvenstvenu utakmicu Augsburga i Mainza premda za to nije bilo nikakvog razloga. Sudac je to napravio kako bi Moussa Niakhate, kapetan gostiju, iftario ili prekinuo ramazanski post. To je povijesni događaj za Bundesligu, prvi put da je utakmica jedne od najjačih liga prekinuta zbog navedenog razloga.

Kapetan Mainza je iftario. Što to znači?
Muslimanskim vjernicima mjesec Ramazana počinje početkom travnja i tijekom njega ne jedu i ne piju ništa za vrijeme danjeg svjetla. Tako i mnogi nogometaši muslimanske vjere ne konzumiraju jelo i piće od zore do zalaska sunca. Mainzov kapetan jedan je od onih koji poste, a vrijeme iftara, koje nastupa zalaskom sunca, morao je iskoristiti kako bi konzumirao tekućinu.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“U pauzi između dva poluvremena pitao sam suca je li moguće da u drugom dijelu bude kratka pauza kako bih prekinuo post. Znam da to nije morao učiniti i da me je odbio, ja bih to razumio”, izjavio je Niakhate nakon utakmice.

Sudac koji je označio povijesni prekid: Naravno da sam to napravio
Sudac Jollenbeck, koji je povukao potez za povijest, opisao je situaciju: “Moussa me pitao hoće li moći popiti vodu nakon zalaska sunca, između 60. i 70. minute utakmice. Naravno da sam rekao da može. Dao sam mu znak kada je došlo vrijeme za koje me je pitao. Pričekao sam da popije vodu i tako završi svoj post taj dan”. Nakon što je Niakhate popio vodu i energetski napitak, Jollenbeck je pokazao da se utakmica nastavi, a kapetan Mainza otrčao je prema njemu zahvaliti mu se.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Povijesna situacija za Bundesligu odigrala se u petak, ali i dva dana kasnije. Tada je Bastian Dankert, sudac utakmice Leipziga i Hoffenheima, prekinuo meč u 30. minuti kako bi Mohamedu Simakanu iz Leipziga omogućio da kratko prekine post. Igrač se kasnije na Twitteru zahvalio sucu.

Pogledaj video OVDJE.

Index