Vlahović je poslije zamjene djelovao depresivno, Alegri je rekao da Srbin mora da shvati da se fudbal ne sastoji samo iz golova, da je odigrao dobro, da je bio od koristi ekipi. Izveo ga je jer je Morata svježiji, a jasno je da će Vlahović biti glavni adut Juventusa u srijedu u kupu protiv Intera u borbi za trofej.

Što se tiče javnosti, pljušte kritike, ali ne na igru, već na ponašanje.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Naime, mnogi smatraju da Vlahović sve shvata previše lično, da je opsjednut golovima i da je to mnogo manje bitno od rezultata, da Juve nije Fiorentina.

“On djeluje frustrirano, to je loša slika, pogrešan govor tijela. Golovi će doći, ništa ne znači da ih dajete, ako klub ne pobjeđuje”, kaže Luka Markeđani, nekadašnji golman Lacija, sada komentator.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

“Ovakav neće puno učiniti protiv Intera, a mora da bude ključ za Juventus”, zaključio je on…

U Engleskoj je Ralf Ragnik rekao da je tražio napadača prošle zime, da su u konkurenciji bili Vlahović, Julijan Alvarez i Luis Dijaz, prvi je završio u Juventusu, drugi postao član Sitija, treći Liverpula. Bord nije dao zeleno svjetlo, Vlahović je želio u Juve, međutim, Ragnik nije dobio dozvolu ni da pokuša.

Likuju navijači Arsenala.

“Nisi htio u London, želio si da igraš Ligu šampiona, evo sada, sjedi na klupi i plači i parkiraj autobus”, slade se “Guneri”.

Arsenal je blizu Lige šampiona, Juventus se već plasirao, ali u Engleskoj smatraju da Alegrijeva oprezna taktika ne odgovara Srbinu.

Dosta je zluradosti u tim komentarima, tim prije što je Vlahović došao u veliki klub, davao golove, sada je nastupio post, ali svejedno već je pokazao da je ogromno pojačanje.