Postigao je više od stotinu golova u karijeri, odigrao skoro 50 utakmica za reprezentaciju, a danas radi kao konobar da bi preživio. Tvrdi da su mu menadžeri pokrali sav novac i da je švorc. Život se žestoko poigrao sa Dariom Silvom, bivšim napadačem Penarola, Cagliarija, Espanyola, Malage, Seville i Portsmoutha , toliko da je kao invalid u 47. godini života primoran da zarađuje za život radeći kao konobar u piceriji u Malagi.

Španski mediji posjetili su Urugvajca koji danas ničime ne podsjeća na nekadašnjeg ubojitog napadača kojem su se divili ljubitelji fudbala.

Marketing

– Napustio sam fudbal zbog oca… Rekao mi je da ne zna hoće li zbog bolesti ostati u životu dva-tri mjeseca – rekao je Silva.

Ostao je i bez kompletnog novca koji je zaradio tokom 14-godišnje karijere.

– Ljudi koje sam angažirao da se bave time, ukrali su mi novac. Rukovodili su stvarima kako su željeli, na kraju su me opljačkali – dodao je Silva.

Da sve bude još gore, zbog povreda koje je zadobio u teškoj saobraćajnoj nesreći u Urugvaju, ljekari su mu morali amputirati dio noge.

Dario Silva svojevremeno je gostovao i u Sarajevu. Naime, on je 2002. godine igrao utakmicu protiv Željezničara, a taj susret završio je rezultatom 0:0. U revanš susretu Malaga je rezutatom 1:0 s penala upisala pobjedu nad Željom i prošla dalje.

Sportske.ba