FIFA će drakonski kazniti NFSBiH nakon svih dešavanja u susretu BiH – Grčka, saznaju Sportske.ba. Zviždanje prilikom intoniranja grčke himne, tuča poslije utakmice, napad na navijače Grčke su tri glavna razloga za žestoku kaznu koja će biti adresirana na Ferhadiju 30.

Kao što je očekivano, Stephanea Gilli očekuje najžešća kazna. Francuski stručnjak bi mogao biti kažnjen sa čak 18 mjeseci izbivanja sa fudbalskih terena!

Suspenzija, istina mnogo kraća i vjerovatno od jedne ili dvije utakmice neigranja očekuje i Muhameda Bešića, dok je najbolje prošao Edin Džeko koji neće biti kažnjen.

Dodatni problem predstavlja i suspenzija Bilinog polja na kojem je bi kapije za domaće utakmice Zmajeva mogle biti zatvorene u naredna susreta! NFSBiH očekuje i novčana kazna u iznosu od 100.000 eura. Krovna kuća bh. fudbala je u aprilu kažnjena sa 25.000 eura zbog ispada navijača.

Kada je u pitanju Grčka, za sada će biti kažnjen samo Giannisa Gianniotas. Ćiro odgovorio da li treba smijeniti Baždarevića, saznajte klikom

OVDJE. Disciplinski komitet FIFA zasjeda za mjesec dana kada će definitivno biti izrečene kazne Gilliju, Bešiću i NFSBiH.