Centarska zvijezda NBA lige, Jusuf Nurkić, i krilo Reala iz Madrida, Džanan Musa, trebali bi predvoditi košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2024. godine, potvrdio je selektor Adis Bećiragić u razgovoru za Raport.ba

Bećiragić također ističe da bi se timu mogao priključiti i Luka Garza, drugi NBA igrač iz BiH, što bi predstavljalo još jednu snažnu napadačku opciju.

Međutim, postoje neki faktori koje treba uzeti u obzir. Nurkić će se kasnije priključiti zbog vjenčanja koje je planirano krajem jula, dok bi se Musa mogao priključiti kasnije zbog obaveza koje ima s Realom, koji bi mogao igrati do kraja juna.

Pripreme reprezentacije započinju 23. juna na Vlašiću, a među igračima se očekuje i dvoje naturaliziranih igrača, Garza i Amar Alibegović iz Cedevita Olimpije.

Sve ove planove treba provesti u djelo kako bi se ostvario cilj plasmana u finalni krug kvalifikacija za Olimpijske igre, što je razlog za optimizam i dobro raspoloženje, ističe Bećiragić.