Alexis Mac Allister, argentinski nogometaš, postao je novi član Liverpoola, kako je klub objavio na svojoj službenoj stranici. On je prešao iz Brightona, šest mjeseci nakon što je s Argentinom osvojio naslov svjetskog prvaka. U Liverpoolu će nositi dres s brojem 10. Iako su britanski mediji spekulirali da će transfer vrijediti oko 70 milijuna eura, Liverpool ga je dobio za “samo” 40 milijuna.

Mac Allister je vezni igrač, ali može igrati i na krilu. Ima 24 godine i proveo je tri i pol sezone u Brightonu, gdje se istaknuo kao jedan od najboljih igrača te engleske momčadi. Za Brighton je odigrao 112 utakmica, postigao 20 golova i upisao devet asistencija. Također je nastupao za argentinsku reprezentaciju 16 puta.

“Nakon što sam osvojio Svjetsko prvenstvo, izjavio sam da želim osvojiti što više trofeja, a vjerujem da će mi ovaj klub pomoći da to ostvarim. Kada igrate za tako veliki klub, naravno da težite osvajanju trofeja. Radujem se što ću biti dio ove organizacije”, rekao je Mac Allister po dolasku u Liverpool.

Trener Liverpoola, Jürgen Klopp, izrazio je zadovoljstvo što će Alexis nastaviti svoju karijeru u njihovom klubu. “Presretan sam što će Alexis biti s nama. Radujem se suradnji s igračem koji je talentiran i iskusan, a tek je ima 24 godine.

On nema pritisak. Mlad je i ima još prostora za napredak. Zahvalan sam svima u klubu što su omogućili ovaj transfer. Nadam se da ćemo mu pomoći da se osjeća kao kod kuće”, izjavio je Klopp.