Fudbalski klub Željezničar naredne bi sedmice mogao završiti dva velika transfera i automatski se uključiti u borbi za bolje pozicije na tabeli, nego je to bilo prethodne sezone.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih smo došli, sljedeće sedmice bi Željezničar mogao pojačati i Renato Gojković, reprezentativac BiH, ali i čileanski fudbaler Angelo Henriquez.

Renato Gojković je još uvijek bez kluba nakon odlaska iz Orenburga. U reprezentaciji Bosne i Hercegovine upisao je četiri nastupa i postigao jedan pogodak.

Gojković ima 28 godina i pokriva defanzivne pozicije i nema sumnje da bi bio izvrsno pojačanje za tim s Grbavice. Angelo Henriquez je 30-godišnji napadač koji može pokrivati i pozicije krilnih napadača. Ima čak 14 nastupa za selekciju Čilea i postignuta dva pogotka.

Henriquez je također slobodan igrač nakon što je otišao iz Baltike. Ima bogatu karijeru obzirom da je igrao za Zaragozu, United, Wigan, Dinamo Zagreb…

Informacije su još uvijek nepotvrđene, a ukoliko se transferi realizuju Željezničar bi riješio mnoge probleme. Nezvanično saznajemo da su pregovori u toku, a sve bi moglo biti riješeno sljedeće sedmice.