Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
Trending News

Uslovi korištenja

Portal www.sop.ba sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, linkova na vanjske stranice, itd.

Uslovi korištenja portala primjenjuju se na sve sadržaje i usluge portala. Korištenjem bilo kojeg dijela portala smatra se da su korisnici upoznati s ovim uslovima i eventualnim rizicima koji nastaju iz korištenja, te prihvaćaju koristiti sadržaj portala isključivo za osobnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Urednici i administratori portala zadržavaju pravo izmjene i/ili ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

Autorska prava

Portal polaže autorska prava na vlastite sadržaje (tekstualne, vizualne i audio materijale, itd.). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava portala. Drugi portali i internetske stranice smiju preuzimati određene dijelove pojedinih članaka ili sadržaje isključivo uz odobrenje i definisane uslove preuzimanja sadržaja (npr. obavezno navođenje izvora i link na originalni tekst na sop.ba i eventualno dodatni uslovi).

Za sadržaj koji su kreirali posjetioci portala, a koji krši određena autorska prava, molimo da obavijestite redakciju o tome kako bi isti bio uklonjen. Za sve objavljene sadržaje pod pojedinim korisničkim imenom odgovoran je isključivo korisnik koji ga koristi.

Privatnost i korisnici

Urednici i administratori portala poštuju privatnost svojih korisnika, dopisnika, saradnika i posjetitelja portala.

Korisnicima portala strogo je zabranjeno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće zakone i autorska prava kao i objavljivanje sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan ili uvredljiv na bilo koji drugi način.  Zabranjeno je i slanje / razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su netačne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima.

Komentari objavljeni na portalu ne odražavaju stav vlasnika i uredništva ili redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih uslova i pravila komentiranja.

Izmjene uslova

Uredništvo portala zadržava pravo izmjene ovih uslova korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih izmjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na portalu.

Kontakt podaci

Za upite o saradnji, razmjenu bannera, linkova, sadržaja i drigim prijedlozima, kontaktirajte nas na mail: marketing@sop.ba

Za prijavu nelegalnog korištenja sadržaja, za uvredljive komentare na portalu, za korištenje autorskih prava koji su objavili korisnici portala, kontaktirajte nas na mail: redakcija@sop.ba