Sergej Barbarez, selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, u petak će objaviti popis igrača za utakmice Lige nacija protiv Nizozemske 7. i Mađarske 10. septembra.

Obje utakmice igrat će se na gostujućem terenu. Na novom popisu vjerojatno neće biti velikih iznenađenja. Neki igrači će sigurno otpasti, s obzirom na to da su prethodne prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom bile otežane zbog brojnih otkaza i ozljeda.

Amar Dedić je siguran povratnik na spisak, dok Adrian Leon Barišić zbog ozljede nije bio pozvan, ali će se sada vjerojatno vratiti. Rade Krunić, Ivan Bašić, Dal Varešanović, Sead Kolašinac i Edin Džeko također su propustili utakmice zbog ozljeda, dok se David Vuković iz poznatih razloga nije odazvao.

Male su šanse da će se Vuković ponovo naći na popisu. Među novim imenima mogao bi se naći Emir Karić, lijevi bek koji je nedavno prešao iz Darmstadta u Sturm. Ifet Đakovac također čeka poziv, nakon razgovora s Barbarezom i Spahićem. Benjamin Tahirović više nije u prvom timu Ajaxa i možda neće biti pozvan zbog mogućeg transfera.

Mogući spisak Sergeja Barbareza za utakmice s Nizozemskom i Mađarskom:

Golmani: Kenan Pirić (Antalyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Osman Hadžikić (Velež)

Odbrana: Jusuf Gazibegović, Emir Karić (Sturm), Sead Kolašinac (Atalanta), Amar Dedić (Salzburg) Anel Ahmedhodžić (Sheffild United), Dennis Hadžikadunić (HSV), Ermin Bičakčić (Braunschweig), Nikola Katić (Zurich), Adrian Leon Barišić (Basel), Stjepan Radeljić (Rijeka)

Vezni red: Rade Krunić (Fenerbahče), Benjamin Tahirović (Ajax), Denis Huseinbašić (Keln), Armin Gigović (Holstein Kiel), Ivan Bašić (Orenburg), Haris Hajradinović (Kasimpaša), Dal Varešanović (Rizespor), Dženis Burnić (Karlsruher).

Napad: Edin Džeko (Fenerbahče), Ermedin Demirović (Augsburg), Haris Tabaković (Hertha).

Faktor.ba