Nogometaši Dinama i Hajduka večeras će se od 20 sati sastati na stadionu Maksimir u utakmici 6. kola SuperSport HNL-a. Ovaj veliki derbi hrvatskog nogometa Dinamo dočekuje kao lider na tablici, dok Hajduk dolazi kao trećeplasirana momčad. Utakmica će biti prenošena na kanalu MAXSport 1.

Nakon dvotjedne stanke zbog nastupa reprezentacija, hrvatsko prvenstvo se nastavlja, a ovaj susret privlači posebnu pažnju. Ovo će biti prvi međusobni susret ovih timova otkako je Dinamo u travnju pobijedio Hajduk 1:0 u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa i plasirao se u finale.

Treneri su najavili derbi:

“Znamo da nas čeka zahtjevna utakmica, jer nijedna nije bila lagana, bilo u Maksimiru ili na Poljudu. Obje će momčadi pružiti svoj maksimum. Pred nama je utakmica u kojoj je posve svejedno tko je u kakvom stanju, u kakvoj formi, koji je na ljestvici; utakmica je to za prestiž, veliko je rivalstvo, ali i veliki respekt obiju momčadi”, izjavio je Dinamov trener Sergej Jakirović.

“Igramo protiv kluba koji je navikao na ovakve utakmice. Oni ih igraju stalno, a mi moramo biti veliki Hajduk. Idemo u Zagreb napraviti dobar rezultat. Već smo ove sezone pokazali da možemo igrati velike utakmice. Sada trebamo dodati još malo ‘benzina’, otići u Zagreb, dati sve od sebe i odigrati najbolje što možemo”, istaknuo je Hajdukov trener Gennaro Gattuso.

Glavni sudac derbija bit će Igor Pajač.