Nakon obavljenog treninga, reprezentacija Njemačke imala je i službenu press konferenciju na kojoj su se prisutnim novinarima obratili selektor Julian Nagelsmann, te golman Alexander Nübel.

Selektor je kazao nešto više o sutrašnjem meču, izostancima igrača, ali i protivniku kojeg iznimno respektuje.

“Zahvaljujem se domaćinu na gostoprimstvu, budući da znam šta se dešavalo u vašoj zemlji u posljednje vrijeme i želim da izrazim sućut svim preminulim u nedavnim poplavama. Ne znam kakav utjecaj će sve ove povrede igrača uticati na našu igru, ali okosnica reprezentacije je tu i nadam se dobrom rezultatu u sutrašnjem meču. Kalendar je zgusnut, puno je utakmica pred nama, odnosno igračima, potrebno je sigurno više odmora za igrače. Svjesni smo da ne igramo na tom stadionu u Evropi, ali ovaj stadion je simpatičan i šarmantan, ali nije toliko star, već smo igrali na takvim stadionima, tako da neće biti problema, teren je u dobrom stanju to je sigurno i to je najvažnije”, istakao je selektor Njemačke i dodao:

“Znam mnogo o reprezentaciji BiH, to je moj posao da dobro analiziram protivnika, znam i da je prva utakmica Barbareza na domaćem terenu, koji je ostavio jak utisak u našem nogometu. Imao sam dobru saradnju u Hoffenheimu s Bičakčićem, on uvijek daje maksimum, imao je dobru karijeru. Nismo se dugo vidjeli, ali je pozitivna osoba. Nadam se da će se sutra radovati kad vidi mene, ali da će otići sutra tužan poslije utakmice”, prenosi Sport Bez Cenzure.

Golman Stuttgarta i reprezentacije Njemačke će sutra debitovati za nacionalni tim.

“Veoma sam sretan, ima malo nervoze, ali radostan sam i uzbuđen zbog svog sutrašnjeg debija za nacionalni tim. Radujem se utakmici, nadam se da neće ovo biti moja zadnja utakmica, vjerujem da ću upisati još koji nastup za državni tim”.

Utakmica između Bosne i Hercegovine igra se sutra na stadionu Bilino polje od 20:45 sati, a sve ulaznice za sutrašnji meč su davno rasprodane.