Nakon jednogodišnje pauze, temperamentni italijanski trener Antonio Conte vraća se na trenersku scenu Serie A. Neapoljski velikan Napoli spreman je sutra zvanično potvrditi Contea kao svog novog šefa stručnog štaba.

Pregovori su bili brzi i efikasni, a Conte je pristao na trogodišnju saradnju sa klubom iz južne Italije. Financijski aspekti ugovora također su imponirajući. Conte će po ugovoru zarađivati sedam miliona eura godišnje, uz mogućnost dodatnih milion eura bonusa tokom trajanja ugovora.

Iako su se u prethodnom periodu javljale špekulacije o njegovom dolasku na milansku klupu, Conte je na kraju odlučio prihvatiti projekt Napolija. Sutrašnji potpis ugovora označava početak novog poglavlja kako za trenera, tako i za ambiciozni klub.

Za Contea ovo nije prvi angažman u Italiji. Tokom bogate trenerske karijere vodio je klubove poput Intera, Juventusa, Chieva, Atalante i Barija. Treba istaknuti i njegov uspjeh na klupi reprezentacije Italije.

Gledano kroz prizmu trofeja, Conte je osvojio tri titule prvaka Serie A sa Juventusom, jednu sa Interom, a svoju internacionalnu titulu osvojio je sa Chelseajem, predvodeći ih do prvenstva u Engleskoj.

Neapoljski tifozi, poznati po svojoj strasti, očekuju slične uspjehe i od svog novog menadžera. Conteov dolazak signalizira Napolijeve ozbiljne namjere u borbi za vrh italijanskog fudbala.