Bivši kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, učestvovao je prošle sedmice na poker turniru u Lihtenštajnu, ali nije postigao značajan rezultat.

Barbarez je nastupio na prestižnom turniru “Grand Casino Lichtenstein” s garantiranim nagradnim fondom od 1.000.000 eura, na kojem je sudjelovalo 1.644 igrača, prema informacijama iz Bilda.

Cijena ulaza iznosila je 1.100 eura, a pobjednik je na kraju postao Mađar David Kozma, osvojivši 234.000 eura.

Ovo je bio najveći WPT (World Poker Tour) turnir u historiji Europe, a Barbarez je poznat kao strastveni igrač pokera već nekoliko godina, sudjelujući na raznim prestižnim turnirima.

Također, važno je napomenuti da je Barbarez nedavno proslavio svoj 52. rođendan. Potekao je iz mostarskog Veleža, a igrao je za različite njemačke klubove poput Hannovera, Union Berlina, Hanse, Borussije Dortmund, Hamburger SV-a i Bayer Leverkusena.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine debitirao je 1998. godine protiv Argentine. Odigrao je 47 utakmica i postigao 17 golova, a svoj posljednji susret za reprezentaciju odigrao je 7. oktobra 2006. godine u Moldaviji.