U subotu, slavni Real Madrid započinje svoj pohod u odbrani naslova osvajača Kupa kralja, a prva prepreka na tom putu bit će četvrtoligaš Arandina.

Kraljevski klub, koji je prošle sezone slavio u dramatičnom finalu protiv Osasune, ima impozantnu historiju s 20 osvojenih Kupova. Međutim, ta brojka je i dalje tri manje od impresivnog broja Kupova koje drži Athletic Bilbao te čak 11 manje od najtrofejnijeg Barceloninog rekorda.

Trener Reala, iskusni Carlo Ancelotti, na press-konferenciji je izrazio ambiciju svoje momčadi, naglašavajući važnost Kupa kralja u njihovoj sezonskoj strategiji.

“Mi smo aktualni prvaci i ovo natjecanje nas je izuzetno usrećilo prošle sezone. Pokušat ćemo pružiti svoj maksimum i ove godine,” izjavio je Ancelotti, dok je istovremeno potvrdio da će morati preskočiti ključne igrače poput Kroosa, Tchouamenija i Viniciusa, koji su trenutno povrijeđeni.

Posebno svijetlo na horizontu Reala sjaji kroz izvanrednog mladog igrača, Judea Bellinghama, 20-godišnjeg Engleza, koji se već ističe kao ključna figura momčadi. Ancelotti nije štedio riječi hvale za mladog vezista, nazivajući ga najboljim igračem na svijetu.

“Njegova adaptacija na naš klub bila je iznimno dobra, unatoč novoj kulturi i jeziku. On je za mene apsolutno najbolji na svijetu,” istaknuo je Ancelotti.

Bellingham je od dolaska u Real Madrid pokazao zapanjujuću formu, s 17 postignutih golova i pet asistencija u svega 22 nastupa.