Poznati nogometni analitičar Rade Bogdanović je u emisiji na srbijanskoj K1 televiziji komentarisao imenovanje Sergeja Barbareza za selektora Bosne i Hercegovine.

Bogdanović je pričao o rangiranju Dragana Stojkovića Piksija od strane inostranih medija, koji su ga postavili na posljednje mjesto po kvaliteti selektora na Evropskom prvenstvu. Tom prilikom osvrnuo se i na odluku Nogometnog saveza BiH da postavi Barbareza na selektorsku klupu.

Analizirajući situaciju, Bogdanović je dao svoje mišljenje o potezima NS BiH i njihovoj strategiji pri izboru selektora.

“Englezi su Piksija na posljednje mjesto stavili zato što smo u grupi s njima, a njegov najveći minus je što nije radio u Evropi. Ta statistika nije mjerodavna. Šta bi tek rekli za Bosnu i Hercegovinu? Doveli su čovjeka za selektora koji nikada nije bio trener i nikada na teren nije izašao”, rekao je Bogdanović na dijelu intervjua koji možete pogledati u priloženom videu:

Pomenuo je Bogdanović Barbarezovu poker karijeru, istakavši da ga izuzetno poštuje zbog njegove igračke karijere u kojoj je ostavio dubok trag u Bundesligi.

“On je igrao poker na profesionalnom nivou. NS BiH je doveo za selektora čovjeka koji je veliko bh. ime, bio je sjajan nogometaš u Bundesligi, gdje se naigrao, ali nikada se nije bavio nogometnom profesijom. Nikada nije bio trener ni u ‘Š’ ligi. Nikada nije bio ništa, a doveli su ga za selektora. Od 35. godine, kada je završio karijeru, nije radio ništa, a sada ima 51 ili 52 godine i postao je selektor Bosne”, rekao je Bogdanović.