FK Sarajevo aktivno radi na jačanju svog tima pred nadolazeću sezonu, već su doveli nekoliko pojačanja poput Aleksandra Đorđevića, Emila Rockova, Filipa Jovića, Nermina Mujkića, Andreje Ristića i Bruna Unušića. Tim je već odigrao dvije pripremne utakmice u Sloveniji, a treća je zakazana za 3. jul protiv Olimpije iz Ljubljane.

Uprkos već značajnim promjenama u igračkom kadru, Sarajevo razmatra i moguće pojačanje u vidu Mihaela Kuprešaka, kako prenosi Faktor.

Kuprešak je privukao pažnju svojim sjajnim nastupima u polusezoni za Široki Brijeg, ali je odlučio napustiti klub nakon isteka ugovora na Pecari.

“Saznajemo da na Koševu žele što prije završiti ovaj posao s 23-godišnjim Kuprešakom, koji neće dugo čekati na konačan odgovor.

On je omladinski igrač Osijeka, prije nego što je dobio šansu u drugom timu Osijeka i kasnije prešao u Široki Brijeg. Kuprešak je specijaliziran za pozicije lijevog beka i lijevog krila, rođen je u Orašju.”

Sada kao slobodan igrač, Kuprešak ima ponude iz Hrvatske i inozemstva, a klubovi su već počeli s pripremama za nadolazeću sezonu.

Sarajevo se priprema i za svoj nastup u evropskim kvalifikacijama, gdje će prvi protivnik biti kazahstanski Aktobe, s nadom da će slavlje donijeti susret s Spartakom iz Trnave u narednoj rundi.