Dinamo je, pobjedom na Rujevici prošlog vikenda, došao na korak do obrane naslova prvaka, te je potrebno još pet bodova u preostala tri kola SuperSport HNL-a (protiv Osijeka, Slavena, Rudeša) kako bi osvojio titulu. Mogućnost da osigura titulu već u subotu postoji, ali za to je potrebno da Rijeka ne pobijedi u Varaždinu, dok Dinamo mora pobijediti Osijek.

Ipak, neizvjesnost se pojavljuje u vezi s putem Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Iako su mogli direktno osigurati mjesto u Ligi prvaka, nova pravila favoriziraju klubove s najvećim koeficijentima iz kvalifikacija, što znači da Dinamo neće krenuti izravno u Ligu prvaka. U tu situaciju su utjecali i drugi klubovi koji su se plasirali u finale svojih liga i Lige prvaka.

Dinamu je dodatno otežano zbog rezultata drugih klubova poput Borussije Dortmund, a i zbog mogućeg ishoda finala Lige prvaka. Ako se dogodi da Dinamo krene putem kvalifikacija, susreti bi počeli krajem srpnja, mjesec dana prije play-offa Lige prvaka.

Unatoč tome, Dinamo bi u svim fazama kvalifikacija bio nositelj, a kako trenutačno stvari stoje u drugim nacionalnim prvenstvima, potencijalni protivnici bili bi mu AEK, KI Klaksvik (osigurao titulu), Shamrock Rovers (osigurao titulu), Lincoln Red Imps, The New Saints (osigurao titulu), Rigas FS (osigurao titulu), Škendija, Petrocub, FCSB (osigurao titulu), Ballkani, Borac i Jagiellonia Bialystok.

U play offu ga čekaju klubovi poput AEK-a, Galatasaraya i Slovana.

Dinamo bi bio u trećoj jakosnoj skupini prema novom formatu Lige prvaka.