Ogorčenje Danaca izazvano je suđenjem engleskog suca Michaela Olivera tijekom utakmice osmine finala Eura, u kojoj je Danska poražena od Njemačke rezultatom 0:2.

Danci vjeruju da su suci favorizirali domaćine Europskog prvenstva. Ključni momenti utakmice uključuju dosuđeni penal za Njemačku u 53. minuti nakon intervencije VAR-a.

Joachim Andersen je napucan loptom u ruku iz blizine, što je rezultiralo jedanaestercem iz kojeg je Njemačka povela 1:0.

Samo dvije minute ranije, Andersenov gol za vodstvo Danske je poništen. Oliver je prvotno priznao gol, ali je nakon intervencije VAR-a promijenio odluku.

Usporena snimka nije jasno pokazivala da je Andersen bio u zaleđu. Međutim, grafika i animacija su kasnije pokazale da je Andersen bio u nedozvoljenoj poziciji, doslovno vrhom kopačke. Ove odluke izazvale su nezadovoljstvo danskih navijača i kritike na račun suđenja.

Video situacije pogledajte OVDJE.

U oba ključna trenutka, VAR je imao odlučujuću ulogu, što je dovelo do kontroverznih odluka.

Danski navijači osjećaju da su suci nepravedno favorizirali Njemačku. Ovaj osjećaj nepravde dodatno je pojačan zbog činjenice da je Danska mogla povesti i možda promijeniti tijek utakmice.

Poništeni gol i dosuđeni penal bili su ključni trenuci koji su utjecali na konačni rezultat. Ogorčenost Danaca usmjerena je na suca Olivera i VAR tehnologiju. Danski mediji i navijači traže objašnjenja za ove odluke.