Novi Pazar već nekoliko godina održava saradnju s turskim klubom Fenerbahčeom, koji će ovog ljeta preuzeti Jose Mourinho. Kao što je bio slučaj u prethodnim prelaznim rokovima, Fenerbahče će i ovog puta poslati nekoliko svojih igrača na posudbu u Novi Pazar.

Jedan od igrača koji će doći na posudbu je napadač Ensar Brahić, koji je rođen upravo u Novom Pazaru. Brahić je mladi fudbaler koji je već napravio značajne korake u svojoj karijeri.

Brahić ima 20 godina i karijeru je započeo u Novom Pazaru, nakon čega je prešao u Partizan. U ljeto 2022. godine preselio se u Istanbul, gdje je nastavio svoj fudbalski put.

Tokom prošle sezone, Brahić je postigao šest golova u Omladinskoj ligi Turske, što je značajan uspjeh za mladog igrača. Njegove igre su pokazatelj da se razvija u ozbiljnog fudbalera.

Naredna sezona će biti ključna za Brahićevu karijeru, jer će imati priliku da se dokaže u seniorskom fudbalu. Njegov angažman u Novom Pazaru biće prilika da pokaže koliko je spreman za velike izazove.

Navijači kluba sa Jošanice s nestrpljenjem iščekuju njegov dolazak i nadaju se da će Brahić svojim talentom i radom donijeti mnogo radosti i uspjeha klubu.