Sergej Barbarez i Emir Spahić, novi ključni ljudi u reprezentaciji BiH, brzo su promijenili igrački kadar tima. U kratkom vremenskom periodu došlo je do dolaska nekoliko novih, uglavnom mlađih, ali iskusnih igrača iz cijele Evrope.

Iako je dosad fokus bio na pojačanjima u odbrani i veznom redu, sada je pažnja usmjerena i prema jačanju napada naše reprezentacije. Edin Džeko i dalje igra ključnu ulogu, ali treba imati na umu da bi naredne kvalifikacije mogle biti posljednje za njega u dresu Zmajeva.

Pored već poznatih imena poput Tabakovića i Demirovića, Smail Prevljak nije u dobroj formi, a Nemanja Bilbija se oporavlja od teške povrede i bliži se 34. godini, što može uticati na njegovu budućnost u timu.

U svjetlu ovih promjena, logičan korak je aktivan traganje za novim napadačem koji bi pojačao konkurenciju u napadu reprezentacije BiH. Prema informacijama Sportskih, jedan od potencijalnih kandidata je Sandro Kulenović, napadač zagrebačkog Dinama.

Sandro Kulenović je do sada nastupao za U-21 reprezentaciju Hrvatske, ali ima mogućnost promjene sportskog državljanstva s obzirom na korijene iz Bihaća, što ga čini zanimljivim izborom za BiH. Sin je bivšeg reprezentativca Almina Kulenovića, koji je za BiH odigrao sedam utakmica i postigao dva gola.

Sandro, visok 191 cm, prepoznat je kao korpulentni napadač koji je prošle sezone u dresu Dinama postigao osam golova u hrvatskoj ligi, uz jednu asistenciju. Sergej Jakirović ga visoko cijeni, što dodatno naglašava njegov potencijal u budućim izazovima za reprezentaciju BiH.

Izvor Sportske.ba