Fudbaleri Crvene zvezde započinju novu sezonu u Ligi šampiona u utorak, a njihov protivnik, Manchester City, trenutni evropski prvak, predstavlja veliki izazov.

Pep Guardiola je objavio da će biti bez četvorice igrača, dok je na posljednjem treningu prisustvovalo 19 prvotimaca i četiri igrača iz omladinskog tima. Pep je najavio da će biti prisiljen igrati bez nekih ključnih igrača, pa je portal Sportske.net pokušao utvrditi njegovu “slabiju” postavu.

Ako gledamo njihovu minutažu u Premijer ligi, igrači koji su neosporno neprocjenjivi su Ederson (540 minuta), Ruben Dias (450), Walker (630), Rodri (616), Alvarez i Erling Haaland. Oni su igrali najviše minuta ove sezone, iako bi Haaland (595 minuta) i Alvarez (545 minuta) mogli biti umorni.

Pep voli rotirati igrače, pa bi protiv Crvene zvezde šansu mogli dobiti Rico Luis (79 minuta), Sergio Gomez (14), Kalvin Phillips (6), i novajlija Mateus Nunez (23).

Ederson će ostati na golu jer Pep obično rotira golmane samo u domaćim kup utakmicama. Ako odmara Alvarez, jer je igrao vikendom nakon puta u Južnu Ameriku, mogao bi ga zamijeniti Fil Foden ili Bernardo Silva na poziciji polušpica iza Haalanda.

S obzirom na to da City igra protiv Nottingham Foresta za vikend, možda će i neki standardni igrači dobiti priliku. U slučaju “slabijeg” sastava, postava bi izgledala ovako: Ederson – Luis, Ake, Gvardiol, Sergio Gomez – Kalvin Phillips, Nunez – Doku, Silva, Foden – Haaland/Alvarez. Na klupi bi ostali Ruben Dias, Walker, Akanji, Rodri, Bob (koji obično nije u igri), i Alvarez/Haaland.