Fudbalski entuzijasti i navijači NK Stupčanice Olovo s nestrpljenjem očekuju nadolazeći proljetni dio sezone, a klub je ozbiljno shvatio svoje ambicije. Drugoplasirani tim u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine pažljivo planira svoje pripreme kako bi ostvario uspjeh i možda čak izborio plasman u elitu.

Ekspedicija Stupčanice kreće s pripremama 14. januara, s ljekarskim pregledima zakazanim za dva dana kasnije. Pored standardnih taktičkih priprema, tim će imati priliku testirati svoje sposobnosti na kontrolnim utakmicama planiranim za 20. i 27. januara. Dodatno, 3. februara će odigrati važnu generalku pred izazovnu utakmicu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Širokog Brijega, zakazane za 10. februara.

No, tu nije kraj ambicioznim planovima Stupčanice. Nakon okršaja s Širokobriježanima, tim će krenuti prema Turskoj gdje će u Antalyji provesti drugi dio priprema. Ova odluka nije samo sportski potez, već i prilika za izazove i iskustva koje pruža međunarodno okruženje.

U Antalyji će imati priliku odigrati tri provjerene utakmice, stvarajući tako optimalne uvjete za usklađivanje i uigravanje ekipe.

Ova faza priprema ima za cilj podizanje razine igre i kondicije kako bi tim bio spreman suočiti se s izazovima nastavka sezone u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, koji počinje 9. marta.

Sve ovo ukazuje na ozbiljan pristup NK Stupčanice Olovo, koji ne samo da sanja o plasmanu u elitu, već i predano radi na ostvarivanju tih snova kroz strateški planirane i intenzivne pripreme.