Današnje izvlačenje za četvrtfinale Lige prvaka donijelo nam je pravi spektakl u obliku dvoboja između Reala i Manchester Cityja, dva posljednja pobjednika ovog takmičenja.

Prije dvije godine, Real je izbacio City u legendarnom polufinalu, da bi se “građani” prošle godine revanširali u istoj fazi takmičenja.

Trener Reala, Carlo Ancelotti, komentirao je dvomeč protiv europskog prvaka na konferenciji za novinare koja je sazvana zbog sutrašnje utakmice s Osasunom u Pamploni, u sklopu 29. kola španjolske La Lige.

“Svi vide City kao favorita, osvojili su ovo natjecanje prošle sezone. Ali i mi imamo samopouzdanja da napravimo dobar rezultat. To što je revanš u Manchesteru nam ne smeta. Četvrtfinale Lige prvaka kroz historiju se pokazalo kao vrlo komplicirano za sve ekipe.

Bit će teško njima, bit će i nama. Počinjete s idejom da osvojite takmičenje, a ako ga želite osvojiti, morate pobijediti najbolje. City je u ovom trenutku najbolja momčad Europe. Ako želimo biti prvi, moramo pobijediti City”, rekao je Ancelotti i dodao:

“Možda će mi se smijati zbog ovoga što ću sada reći, ali sada smo bolji nego ikad, to je realnost”, istaknuo je Ancelotti.