Kompanija Meridian postala je naslovni sponzor basketaškoj ekipi 3×3 iz Prnjavora, pa će se tako najpoznatiji tim sa ovih prostora od sada takmičiti pod nazivom Basketaški klub 3×3 Prnjavor Meridianbet.

-Kompanija Meridian prepoznala je entuzijazam ovih sportista i zadovoljni smo što smo realizovali sponzorstvo u trenutku kada 3×3 sport ima najveći rast popularnosti, a klub iz Prnjavora je jedan od najboljih u BiH – rekao je Nikola Milisavljević, operativni direktor kompanije Meridian.

Predsjednik Kluba “3×3 Prnjavor Meridianbet” Dejan Lazić kaže da opstaju zahvaljujući entuzijazmu i ljubavi prema košarci, te povremenim donacijama sponzora.

-Hvala Meridianu što je prepoznao našu ljubav prema basketu, podržao nas i omogućio nam da radimo ono što volimo. Planiramo da učestvujemo na mnogim takmičenja u BiH, ali i vani, pa je Meridianovo sponzorstvo došlo u pravom trenutku – rekao je Lazić.

Basketaški klub 3×3 iz Prnjavora osnovali su Dejan Lazić, Aleksandar Petrović, Marko Slijepčević i Dejan Jovanović. Od 2023. godine priključili su im se Mudžahid Smajlović i Nemanja Stanković.

Prvaci Republike Srpske su postali 2022. godine, a na završnom turniru BiH osvojili su drugo mjesto. Jedina su 3×3 ekipa koja se takmičila van granica BiH.

-Predstavljali smo naš grad Prnjavor i Bosnu i Hercegovinu i do sada smo osvojili pet prvih mjesta i to u Italiji, Austriji, Švajcarskoj i Hrvatskoj – rekao je Lazić.

Basketaši iz Prnjavora priključili su se uspješnim klubovima koje kompanija Meridian podržava: KK Bosna Meridianbet, FK Sloga Meridian, OKK Sloboda Tuzla i FK Sarajevo.